Tips en behandeling

Met deze tips voor de behandeling van uw kwaliteitsproduct kunt u gegarandeerd nog langer genieten van uw aankoop

Tips voor de behandeling van uw hout

U heeft gekozen voor een houtenbouwwerk. Wanneer u geen houtsoort hebt gekozen die van zichzelf heel duurzaam is dan zult u regelmatig onderhoud moeten plegen om lang plezier te kunnen hebben van uw aankoop. Hieronder vindt u enkele belangrijke tips.

De levensduur van houtproducten is met name afhankelijk van het gebruikte materiaal (houtsoort, behandeling), het onderhoud wat eraan wordt gepleegd en de locatie van het object. Wat betreft de locatie van het bouwwerk, is de ondergrond erg belangrijk; bij voorkeur wordt het geheel voorzien van een houten, ventilerende vloerconstructie op een tegelvloer die zeker niet lager ligt dan het maaiveld. Of het bouwwerk volledig in de schaduw of zon staat speelt ook een rol. De gebruikte houtsoort is uiteraard het belangrijkste element in de levensduur van het product. Bij het Kruispunt koopt u een kwaliteitsproduct. De natuurlijke uitstraling van het hout maakt het uniek en geeft het bepaalde eigenschappen als grovere of fijnere nerven, kleurschakelingen, kleurveranderingen en vergroeiingen. Deze vinden hun oorsprong in de groei van bomen. Die eigenschappen horen bij hout en kunnen dus niet als een defect worden beschouwd.

 

  • Schilder niet in de directe zon, dit geldt met name voor de donkere kleuren
  • Roer de verf goed op
  • Deuren en ramen van binnen en buiten goed in de beits zetten, zeer belangrijk zijn de opdekkanten (onderkanten en zijkanten)
  • Sommige hardhoutdelen dienen eerst te worden ontvet met thinner
  • Bij onderhoud de ondergrond eerst reinigen met verdunde ammonia; laten drogen, schuren en stofvrij maken. Gebreken of houtrot herstellen met vloeibaar hout, hierna een nieuwe beitslaag aanbrengen
  • Een goed resultaat is van grotere waarde dan een snel resultaat.

 

 

Wilt u weten welk onderhoudsproduct het meest geschikt is voor uw situatie?

Neem dan contact op met een van onze verkopers en zij kunnen u vertellen wat u nodig heeft!

Nog meer comfort, luxe en mogelijkheden door diverse accessoires

Het Kruispunt: al meer dan 30 jaar stijlvol buiten

Absolute top in maatwerk

Ons team van zeer gemotiveerde medewerkers denkt graag met u mee! Samen met u gaan wij op zoek naar de perfect oplossing voor uw specifieke situatie. U zult ervaren dat maatwerk bij ons de standaard is en wij voor elke uitdaging een passende oplossing hebben!

Levering en montage

U kunt uw aankoop natuurlijk zelf afhalen en opbouwen. Maar wanneer het grotere constructies betreft dan kunt u er ook voor kiezen om het product thuis te laten bezorgen en monteren. Onze vakkundige monteurs zorgen dan voor een snelle en professionele montage.

Garantie

Bij Het Kruispunt zijn we absoluut overtuigd van de kwaliteit die we leveren. Daarom geven we op al onze eigen Kruispunt producten 10 jaar garantie op de constructie en 5 jaar op de gebruikte constructiematerialen. Vraag naar onze garantievoorwaarden.