Mantelzorg woning

Zorgen verlenen aan uw dierbaren in uw eigen tuin

Een mantelzorgwoning voorzien van alle comfort

Om een mantelzorgwoning te mogen plaatsen moet deze voldoen aan een aantal eisen.  Wij ontwerpen en bouwen mantelzorgwoningen van hout waarbij al uw wensen worden meegenomen. Uiteraard kunnen wij een mantelzorgwoning compleet en sleutelklaar opleveren incl. fundering, sanitair, keuken en technische installatie.

De benodigde accessoires die geplaatst dienen te worden voor de veiligheid van degene die de zorg gaat ontvangen worden op de juiste manier geïnstalleerd. Ook de benodigde vergunningsaanvraag kunnen wij voor u uit handen nemen zodat u al één zorg minder heeft.

De regels voor de bouw van een mantelzorgwoning

Op uw eigen terrein heeft u voor het bouwen van een mantelzorgwoning geen omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) meer nodig. De regels daarvoor zijn eenvoudig en vergelijkbaar met die van een garage of tuinhuis. Bij de gemeente kunt u nagaan hoe de regels precies zijn.

Woont u in een rijksbeschermd stadsgezicht of is uw pand een monument? Dan heeft u meestal wel een omgevingsvergunning nodig voor de bouw van een mantelzorgwoning.

 

Wat wordt verstaan onder een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een woning op het terrein van het huis van iemand die zorg nodig heeft. De woning is bedoeld voor de zorgverlener (vriend, familielid). Het is ook mogelijk dat de persoon die zorg nodig heeft in de mantelzorgwoning woont. In dat geval woont de zorgverlener in het bijbehorende huis.

Er worden drie soorten mantelzorgwoningen onderscheiden:
Als eerste kunt u uiteraard een mantelzorgwoning vrijstaand in uw tuin laten plaatsen.
Ook kunt u een aanbouw aan uw huis laten bouwen.
De derde mogelijkheid is om een garage of ander bestaand bouwwerk om te bouwen tot mantelzorgwoning.

 

Bouwen zonder vergunning, maar niet zonder regels

 

Dat u geen vergunning nodig heeft, wil niet zeggen dat er geen regels gelden bij de bouw van een mantelzorgwoning. Zo moet u wel gewoon voldoen aan het Bouwbesluit. Hierin staan regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Informeer hiernaar bij uw gemeente of vraag het de specialisten van Het Kruispunt.

Houdt de mantelzorg op? Dan mag het bouwwerk niet langer gebruikt worden als woning. U hoeft de woning niet af te breken, maar u moet bijvoorbeeld wel de keuken en badkamer verwijderen.

Mantelzorgwoning Project Berkel-Enschot

Het realiseren van een mantelzorgwoning vergt een gedegen voorbereiding. Allerlei praktische zaken moeten geregeld worden: wat is de beste plaats voor de mantelzorgwoning, waar komen de aansluitingen voor de nutsvoorzieningen, hoe kan de woning het best ingedeeld worden, etc. etc. Om nog maar te zwijgen over de keuze van sanitair, keuken en overige inrichting.

Met de specialisten van Het Kruispunt wordt iedere stap zorgvuldig doorlopen, en wordt daarna alles ingemeten en op tekening gezet.

Via onderstaande foto’s ziet u hoe een zorgwoning gerealiseerd wordt, en welke stappen daarbij doorlopen moeten worden om van ontwerp tot turn-key oplevering te komen.

Plaatsing mantelzorgwoning op fundament

Houtsoort zelf te kiezen

U kunt zelf kiezen welk houtsoort u het mooist vindt. Wij geven u uiteraard een goed advies over wat wel en niet kan. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de robuuste uitstraling van fijn bezaagd eikenhout of alles uit laten voeren in voorgegrond vurenhout zodat u meteen kunt gaan schilderen.

Duurzame en luxe afwerking

Wij werken alleen met kwaliteitsproducten en dat is terug te zien in het eindresultaat. We combineren een veilige constructie met tijdloos design zodat u nog jarenlang kunt genieten. Uw wensen staan hierbij altijd voorop en u kunt kiezen ontelbare details. Zo ontstaat uiteindelijk uw droomtuinhuis of overkapping.

Turn-key oplevering

Wij kunnen alle werkzaamheden voor u uit handen nemen. U kunt een project dus kant en klaar op laten leveren. Hierdoor kunt u direct genieten van het eindresultaat. U kunt hierbij denken aan alle bijkomende werkzaamheden inclusief gas water en licht.

Nog meer comfort, luxe en mogelijkheden door diverse accessoires

Buitenkachels

Extra warmte in het voorjaar en het najaar zodat u lekker langer buiten kan blijven zitten. Dat kan met een buitenkachel van Het Kruispunt.

text6

Screens

Om uit de zon te kunnen zitten hebben we divers mogelijkheden zoals schaduwdoeken en screens. Laat uw voorlichten over de verschillende mogelijkheden

schuifwand

Glazen schuifwanden

Wanneer u geen concessies wilt doen in uw uitzicht maar uw ruimte wel af wilt kunnen sluiten dan is een glazen schuifwand voor u de perfecte oplossing.

Verlichting

Tuinverlichting

Om er voor te kunnen zorgen dat u ’s avonds ook nog kunt genieten van uw tuinhuis of overkapping is een stukje verlichting onontbeerlijk.

Het Kruispunt: al meer dan 30 jaar stijlvol buiten

Absolute top in maatwerk

Ons team van zeer gemotiveerde medewerkers denkt graag met u mee! Samen met u gaan wij op zoek naar de perfect oplossing voor uw specifieke situatie. U zult ervaren dat maatwerk bij ons de standaard is en wij voor elke uitdaging een passende oplossing hebben!

Levering en montage

U kunt uw aankoop natuurlijk zelf afhalen en opbouwen. Maar wanneer het grotere constructies betreft dan kunt u er ook voor kiezen om het product thuis te laten bezorgen en monteren. Onze vakkundige monteurs zorgen dan voor een snelle en professionele montage.

Garantie

Bij Het Kruispunt zijn we absoluut overtuigd van de kwaliteit die we leveren. Daarom geven we op al onze eigen Kruispunt producten 10 jaar garantie op de constructie en 5 jaar op de gebruikte constructiematerialen. Vraag naar onze garantievoorwaarden.

Zelf het unieke gevoel van buiten wonen ervaren?